ACCESSOIRES

Praktische en leuke accessoires voor je haard of kachel. Hier vind je alles wat je nodig hebt om optimaal van je avondje bij de kachel te genieten. Niet alleen voor je plezier, maar ook voor je eigen veiligheid. Ook leuk om cadeau te geven!

Breed assortiment

We hebben een breed assortiment aan kachel en haardaccessoires. Je vindt hier zowel een kachelpijp thermometer, als een kolen/houttang, hittebestendige handschoenen, milieuvriendelijke aanmaakbollen en een Stikkan houtklover. Daarnaast bieden we ook een handgemaakte opbergkist aan, om je haardventilator met bijbehorende spullen handig in op te bergen.

Gebruik van een kachelpijp thermometer

De kachelpijp thermometer is een ideale tool om de temperatuur van je kachel in de gaten te houden. Haardventilatoren draaien optimaal rond een bepaalde temperatuur, het is hierom handig om dit te kunnen controleren. De thermometer is gemaakt van roestvrijstaal en heeft een bereik tot 550°C. Je plaats het artikel ongeveer 20 á 30 cm boven de kachel aan de pijp met de magneet op de achterzijde. Door de temperatuur goed in de gaten te houden voorkom je dat je te heet stookt en minder rendement uit het hout haalt, of te kout (en te nat) stookt, waardoor er creosoot vorming ontstaat in de kachel.

Creosoot

Creosoot is een brandbare en teerachtige substantie dat ontstaat door roetaanslag. Het zijn onverbrande deeltjes die zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Het ontstaat bij het stoken van nat hout, of wanneer hout niet heet genoeg verbrand wordt. Het is een kleverige substantie die in het ergste geval schoorsteenbrand kan veroorzaken. Belangrijk dus om dit te voorkomen!

Valhal Outdoor accessoires

In ons assortiment vind je ook Valhal Outdoor artikelen. Valhal Outdoor is de specialist voor open vuur koken. We bieden een aantal handige artikelen aan die je avondje bij de kachel leuker en makkelijker maken. Met de kolen/houttang kan je op een veilige afstand van het vuur de gevallen kolen terugleggen of nieuwe houtblokken toevoegen. Gebruik dit in combinatie met de hittebestendige handschoenen en voel jezelf beschermt tegen opvliegende vonken! De handschoenen zijn gemaakt van zwart suede runderleer. Naast dat ze kwaliteit uitstralen zitten ze ook nog lekker.

Houten opbergkist van Valhal Outdoor

Achter deze mooie houten opbergkist zit een speciaal verhaal. Valhal Outdoor geeft om mens en natuur en heeft ervoor gekomen om deze kisten te laten maken bij een lokale sociale werkplaats. Elke kist wordt met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze zijn gemaakt van gerecycled pallethout en dus stuk voor stuk uniek. Is het vuur gedoofd? Berg je spullen dan op in de kist en hou alles netjes bij elkaar. Dan kan je de volgende keer gelijk weer aan de slag! Ook leuk om een haardventilator of andere accessoires in cadeau te geven.

Handige houtklovers

Het kloven van hout kan zwaar werk zijn als je niet de juiste materialen gebruikt. Zeker als je in de koude periodes van het jaar vaker een vuurtje wilt stoken. Om je hierbij te helpen bieden wij de Gietijzeren houtklover Stikkan aan. Hiermee kan je veilig en snel aanmaakhout kloven. De klover is eenvoudig in gebruik door de hefboomwerking en is geschikt voor hout tot 30-35 cm lang. Staat je kachel al aan en heb je nog wat extra houtjes nodig? Gebruik dan de Späntan hout klover. Dit is een handig handgereedschap speciaal ontwikkeld om gemakkelijk aanmaakhout te maken.

Flamman pook/blaaspijp

Naast de klovers is de Flamman pook/blaaspijp onmisbaar bij het stoken van een stabiel vuur. Je kan het vuur er opnieuw mee aanwakkeren, door te poken of met de blaaspijp het vuur met zuurstof te voorzien. De pook/blaaspijp heeft een roestvrijstalen mondstuk en een plaat aan de onderkant. De voetplaat is voorzien van een sterke magneet, welke de pook op zijn plaats houdt wanneer je hem even niet gebruikt. Kijk gauw op onze site om dit en nog veel meer kachel en haardaccessoires te bestellen!

Lees meer