Gietijzeren houtklover Stikkan
Gietijzeren houtklover Stikkan 2
Gietijzeren houtklover Stikkan 3
Gietijzeren houtklover Stikkan 4
Gietijzeren houtklover Stikkan 5
Gietijzeren houtklover Stikkan
Gietijzeren houtklover Stikkan
Gietijzeren houtklover Stikkan 2
Gietijzeren houtklover Stikkan 3
Gietijzeren houtklover Stikkan 4
Gietijzeren houtklover Stikkan 5

Gietijzeren houtklover Stikkan

 • Veilig in gebruik en snel aanmaakhout kloven
 • Eenvoudig te gebruiken vanwege de hefboomwerking
 • Geschikt voor hout tot 30-35 cm lang
 • Chique en degelijk gereedschap
 • Minimaliseert risico bij het maken van aanmaakhout
 • Zweedse kwaliteit
€ 150,00
incl. 21% BTW
Klik en Bestel
Artikelomschrijving

Aanmaakhout kloven is een tijdrovende en inspannende bezigheid. Maar niet met de Stikkan houtklover! Met de Stikkan houtklover van Zweedse kwaliteit maakt u snel en veilig aanmaakhout voor uw kachel. Iedereen kan aanmaakhout maken dankzij de hefboomwerking van de klover. Bevestig de Stikkan aan een muur naast uw houtoven, open vuur of in een opbergplaats met hout en u heeft altijd het perfecte formaat aanmaakhout bij de hand. Het elegante ontwerp van de Stikkan past in alle omgevingen. Daarnaast minimaliseert Stikkan het risico op letsel bij het maken van aanmaakhout. 

Het gebruik

Wanneer u hout wilt kloven, plaatst u een stuk hout verticaal op het trappetje en haalt u de hendel over. Zonder veel krachtinspanningen kunt u snel en eenvoudig aanmaakhout maken. Wanneer de log niet goed gekloofd is tijdens de eerste poging, plaats de log dan hoger en herhaal de handeling nog een keer. Hout zal nooit vast blijven zitten vanwege de constructie van Stikkan.  

Soort hout

Met de Stikkan houtklover kunt u hout tot ruim 30 -35 centimeter lang kloven. Zacht hout zoals dennen en sparren zijn ideaal voor het ontsteken van logs in het vuur, omdat ze gemakkelijk te kloven zijn en snel verbranden. Gebruik daarom zacht hout als aanmaakhout en hardhout voor de logs.

Bevestigen

De Stikkan houtklover moet verticaal aan een stabiele muur bevestigd worden, dus niet op een gipsplaat. Op ongeveer 120 cm van de vloer tot aan de bovenste schroefgaten moet de Stikkan worden geplaatst.

Plaats de Stikkan buiten het bereik van kleine kinderen!

Lees meer
Specificaties
 • Stikkan
 • stikkan
 • 8438474478612