Kachelpijp Thermometer
Kachelpijp Thermometer

Kachelpijp Thermometer

  • Doorsnede 6 cm
  • Bereik tot 550°C
  • Roestvrij staal
  • Gratis verzending
€ 19,00
incl. 21% BTW
Klik en Bestel
Artikelomschrijving

Ben je nieuwsgierig naar de ideale stook temperatuur van je kachel? Met deze thermometer kan je dit meten! Deze thermometer wordt geplaatst op ongeveer 20 á 30 cm boven de kachel aan de pijp. De kachelpijp thermometer blijft plakken middels een magneet aan de achterzijde van de thermometer. De kachelpijp thermometer meet in feite de warmte van de rook in de kachelpijp. De ideale stook temperatuur van de rook ligt tussen de 100-250°C.

De thermometer is voorzien van een beugel, zodat je de thermometer kunt verplaatsen zonder je vingers te branden. De kachel thermometer geeft de ideale stook temperatuur weer. Te heet stoken geeft namelijk minder profijt van het hout, te koud (en te nat) stoken zorgt voor creosoot vorming in de kachel en schoorsteen.

Creosoot is een brandbare en teerachtige substantie en ontstaat door roetaanslag, onverbrande deeltjes die zich hechten aan de wand van het rookkanaal. Creosoot ontstaat door rook van hout en vocht wanneer men nat hout stookt of wanneer men hout niet heet genoeg verbrand. Creosoot aanslag is een kleverige substantie en kan in het ergste geval schoorsteenbrand veroorzaken.

Het is belangrijk om goed droog hout te stoken met een vochtigheidspercentage van maximaal 20% en de schoorsteen minimaal 1 keer per jaar te laten vegen. Regelmatig het vuur een paar minuten hoog opstoken voorkomt de vorming van teveel creosoot aanslag in de kachel pijp. De kachel pijp thermometer geeft de ideale stook temperatuur aan waardoor je creosoot aanslag kan voorkomen.

Lees meer
Specificaties
  • Haardventilator
  • Kachel-thermometer
  • 8438474476212