ALLES

Alles wat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten van je kachel of haard. We hebben een uitgebreid assortiment bestaande uit haardventilatoren, hittebestendige handschoenen, Syttis aanmaakbollen, een kachelpijp thermometer, kolen/houttang, Stikkan houtklover, handige combinatie pakketten en nog meer!

Waarom een haardventilator?

Hou je van de warmte van je haard of kachel, maar vindt je het wachten op een aangename temperatuur ook zo lang duren? Bestel dan hier een haardventilator en alle benodigde accessoires om voortaan sneller, zuiniger en optimaler van je kachel te kunnen genieten. Onze haardventilatoren zijn ontworpen om de lucht sneller te laten circuleren. Zodra ze op de kachel zijn geplaatst en deze 50°C heeft bereikt, beginnen de haardventilatoren te draaien en de warmte door de ruimte te spreiden, zonder dat het eerst naar het plafond gaat. Met een haardventilator op je kachel bereik je met 32% minder brandstof dezelfde binnentemperatuur dan wanneer je alleen gebruik maakt van je kachel. Je geniet dus eerder van de warmte en bespaart ook nog eens op stookkosten.

Geschikt voor verschillende soorten kachels

De haardventilatoren zijn geschikt voor bijna alle soorten kachels. De HV-07, HV-09 en HV-13 zet je bovenop je kachel. Hierbij is het belangrijk dat de ventilator minimaal 10 cm verwijderd is van de kachelpijp om overtollige hitte, verplaatsing of schade aan de bedrading te voorkomen. Oververhitting kan ervoor zorgen dat de bladen langzamer gaan draaien of stoppen met draaien. Laat in dit geval de ventilator afkoelen zodat deze kan rusten en de thermo-elektrische module kan resetten.

Speksteenkachels

Wanneer je in bezit bent van een speksteenkachel werkt een reguliere ventilator meestal niet. Dit komt doordat het speksteen niet warm genoeg wordt om de haarventilator optimaal te laten draaien. In dit geval is de HV-20 een uitkomst voor jou! Deze haardventilator bevestig je aan de kachelpijp met een magneet of verstelbare bevestigingsring. Ook wanneer je op je kachel te weinig ruimte hebt voor een reguliere haardventilator, of als je het buiten bereik van kinderen en/of huisdieren wilt plaatsen is de HV-20 een ideaal product.

Haardventilator accessoires

Naast haardventilatoren bieden wij in ons assortiment een breed assortiment aan houtkachel en open haard accessoires aan. Deze accessoires zijn zowel voor je plezier als voor je eigen veiligheid. Daarnaast maken ze je kachel avond een stuk praktischer en makkelijker. Het populairste artikel is de kachelpijp thermometer. Dit is een essentieel item om optimaal gebruik te maken van je ventilator. Je houdt er de temperatuur van je kachel mee in de gaten en weet zo wanneer je te heet of te koud stookt. De kachelpijp thermometer blijft zitten doormiddel van een magneet aan de achterzijde van de thermometer.

Combi pakketten

We hebben voor je gemak een aantal handige combi pakketten samengesteld. De pakketten bestaan uit combinaties van haardventilatoren met de kachelpijp thermometer, Valhal Outdoor accessoires en de Valhal Outdoor houten opbergkist. Deze kist is handgemaakt en zijn dus stuk voor stuk uniek. Handig om blokken hout in te bewaren, je haardventilator in op te bergen of in cadeau te geven!

Houtklovers en pook/blaaspijp

Om je avondje bij het vuur goed voor te bereiden zijn de Gietijzeren houtklover Stikkan en de Späntan hout klover ideaal om te gebruiken. Je klooft er moeiteloos hout mee en hebt in no-time een flinke stapel voor een lange warme avond bij de haard! Met de Flamman pook/blaaspijp hou je het vuur aan de gang en blijf je ondertussen op een veilige afstand. Zoals je kan lezen vindt je hier alles voor een heerlijk warm avondje bij de kachel!

Lees meer