HAARDVENTILATOR

Met een haardventilator maak je op een economische manier gebruik van je kachel. Bij het stoken van een vuur in je haard of kachel duurt het even voordat de warmte zich door de ruimte heeft verspreid. Dit komt doordat warme lucht opstijgt naar het plafond. Vanaf daar verspreid het zich langzaam door de rest van de ruimte. Onze haardventilatoren zijn ontworpen om de lucht snel te laten circuleren. Zodra ze op de kachel zijn geplaatst en deze 50°C heeft bereikt, beginnen ze te draaien en de warmte door de ruimte te verspreiden, zonder dat het eerst naar het plafond gaat. Hierdoor geniet je sneller van de warmte die je kachel aanmaakt en bespaar je op stookkosten.

Ons haardventilator assortiment

We hebben verschillende haardventilatoren in ons assortiment. Alle ventilatoren zijn (bijna) geruisloos en produceren niet meer dan 36 decibel(dB) tijdens gebruik. Hierdoor kun je heerlijk met een boek op schoot bij de kachel genieten van de warmte die jou ventilator verspreid, zonder afgeleid te worden door storende geluiden.

De HV-07 en HV-09

In ons aanbod vind je onder andere de HV-07 en de HV-09 eco fan ventilatoren. De HV-07 is op bijna iedere soort kachel bruikbaar. Het bezit een gestroomlijnd design en wordt net zoals de andere ventilatoren door warmte aangedreven. De HV-07 heeft een luchtstroom van 1,50-2 meter per seconde bij een temperatuur van 200-350°C. De HV-09 wordt ook op de kachel geplaatst, maar heeft een iets ander design. Het design zorgt ervoor dat de ventilator nog minder geluid maakt dan de HV-07. Daarnaast heeft het een luchtstroom van 1-1,83 meter per seconde bij een temperatuur tussen de 200-350°C.

De HV-13 met swing functie

Wanneer je een grote ruimte hebt om te verwarmen, of en ruimte met verschillende hoeken erin, is de HV-13 ideaal voor jou. Deze beschikt namelijk over een ‘swing’ functie. De ventilator beweegt van links naar rechts in een 56°C hoek. Dit zorgt ervoor dat de warmte door de hele ruimte wordt geblazen en niet naar één plek wordt gestuurd. Ideaal wanneer je de warmte naar verschillende hoeken van de kamer wilt sturen.

De HV-20 kachelpijp ventilator

De kachelpijp ventilator is ideaal wanneer je in bezit bent van een speksteenkachel. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de HV-07, HV-09 en de HV-13 is het belangrijk dat het oppervlak minstens 100°C wordt. Helaas bij veel speksteenkachels blijft de temperatuur daaronder. Hiervoor is de HV-20 kachelpijp ventilator een perfecte oplossing! De ventilator bevestig je namelijk aan de kachelpijp. Dit doe je doormiddel van de magneet of de bevestigingsring die erbij wordt geleverd. De ventilator wordt vervolgens aangedreven door de warmte uit de kachelpijp. De begintemperatuur is ongeveer 100°C. Je kan de magnetische kachelpijp thermometer gebruiken om de temperatuur goed in de gaten te houden. De HV-20 heeft een luchtstroom van 0,85-1,78 meter per seconde bij een temperatuur tussen de 150-350°C. Doordat de ventilator hoog wordt geplaatst hou je het uit de buurt van kinderen of huisdieren.

Innovatief en modern design

Al onze haardventilatoren hebben een innovatief en modern design. Daarnaast hebben ze geen snoeren, stekkers of batterijen nodig om te werken. De ventilatoren worden aangedreven door de warmte van je kachel of haard. Ze maken gebruik van thermo-elektrische technologie om het temperatuurverschil om te zetten in elektriciteit. Wanneer er een temperatuur van 50 graden of meer wordt bereikt begint de ventilator automatisch te werken. Naarmate de temperatuur oploopt, zal het ook sneller gaan draaien en de warme lucht meer gaan verspreiden. Zodra je de kachel uit zet en laat afkoelen, zal de eco fan ook langzamer gaan draaien en uit zichzelf tot stilstand komen. Let er op dat je de ventilator goed af laat koelen voordat je het product aanraakt, het kan net zoals de kachel flink warm worden. Handige accessoires hiervoor zijn de hittebestendige handschoenen van Valhal Outdoor. Deze handschoenen zijn speciaal ontworpen om veilig aan de slag te gaan rondom open vuur en hete voorwerpen.

Milieubewust gebruik maken van je kachel

Met een haardventilator op je kachel bereik je met 32% minder brandstof dezelfde binnentemperatuur dan wanneer je alleen gebruik maakt van je kachel. Met de huidige klimaatcrisis in je achterhoofd kan je nu ontspannen genieten van je kachel. Je bent milieubewust bezig en bespaart ook nog eens in stookkosten. Kies welke het beste bij jou past en bestel hem vandaag nog!

Lees meer